bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

måndag 18 oktober 2010

Finns det någon i Paradiset nu?

Qur'an al-Fajr (The Dawn) 89:27-30:  [To the righteous it will be said], "O reassured soul, Return to your Lord, well-pleased and pleasing [to Him], And enter among My [righteous] servants And enter My Paradise."



Är någon i himlen nu (inte profeter, änglar etc) ?
Eller väntar vi alla på ”Domedagen” innan vi kommer till himlen eller helvetet
Jag har hört några referenser från människor som har sett himlen eller är i himlen nu eller kom till himlen och såg hur det var
Ännu en gång, jag inkluderar inte profeter och änglar i denna lista på människor

Prisad vare Allah.

Allah har skapat Paradiset och dess skapelse är komlpett, eftersom Han säger i en hadeeth qudsi: "Jag har förberett för Min rättrogna slav det som inget öga har sett…" Och eftersom Sändebudet (SAS) såg det på natten för Israa’ och Mi'raaj, och på grund av andra bevis (daleel).

Kommer några människor att komma dit innan Domedagen?

Det finns två aspekter på detta:

1. Att endast komma in i det själsligt, som är fallet med de döda. Detta är bevisat vad gäller profeterna, och martyrerna (shuhadaa') vars själar är i kropparna på gröna fåglar som flyger omkring i Paradiset. Detta är också känt från de ahaadeeth i vilka profeten (SAS) beskriver hur han kom till Paradiset i drömmar, vilket måste ha att göra med själen eller anden.

2. Vad gäller att komma till Paradiset både kroppsligen och själsligen, så kommer detta att hända på Domedagen för både människor och jinner. Det enda undantaget för detta är Adam (as) som var i Paradiset innan han kom ner till denna jord, som det nämndes av Ibn al-Qayyim och andra. Och Allah vet bäst.

http://www.islam-qa.com/ fråga nummer 4003 Översatt av: Umm Ilyas

Inga kommentarer: