bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

måndag 18 oktober 2010

Hennes man ber inte och hon undviker att ha samlag med honom

Min man ber inte 5 gånger om dagen, och ständigt, har jag uppmanat honom att göra det, utan framgång. Eftersom han inte har brytt sig om mina böner har jag undvikit att ha samlag med honom. Han skriker att mina handlingar är olämpliga, och säger att det är hädiskt av mig att använda bön som en sporre för samlag. Har han rätt?

Prisad vare Allah.

Man bör veta att den som inte ber en av bönerna och fortsätter på detta sätt, enligt Sahaabah och större delen av de lärda, räknas som en kaafir och det är inte tillåtet att gifta sig med honom eller att äta kött som han har slaktat. Om mannen inte ber alls, då tar han en väldigt allvarlig risk och det är inte tillåtet för dig att stanna med honom.

Du måste påminna honom och skrämma honom med detta. Att undvika att ha samlag med honom är det rätta att göra tills han börjar be, eftersom den som inte ber räknas som en kaafir (otroende, ickemuslim), som det rapporteras i Saheeh Muslim från hadeethen från Jaabir att profeten (SAS) sa: ”Det enda som står mellan en man och shirk och kufr är att han slutar be.” Och han sa också: ”Förbundet (the covenant) som skiljer oss från dem är salaah (bön), och den som lämnar bönen är en kaafir.”

’Abd-Allah ibn Shaqeeq sa: ”Profetens kompanjoner (SAS) brukade inte räkna lämnandet av någon gärning som kufr, utom bönen.” Du måste varna din man för att försumma bönen. Om man fortsätter är det inte tillåtet för dig att stanna med honom eftersom du är en muslim och han är någonting annat. Må Allah hjälpa muslimerna att göra det Allah har beordrat och att lyda Honom. Du måste råda och skrämma honom, och må Allah skänka honom gott genom det.

källa: http://www.islam-qa.com/ fråga nummer 4501

9634


Ska hon be bakom sin man som är slätrakad och låter sina kläder hänga ner över anklarna?

Är det bättre för en kvinna att be ensam eller bakom sin man som är slätrakad och låter sina kläder hänga ner över anklarna?

Prisad vare Allah.

Vi ställde denna fråga till Shaykh ‘Abd-Allaah ibn Jibreen, må Allaah bevara honom, som svarade: Vi tror att det är bättre för henne att be ensam. Grundregeln är att en faasiq (upprorisk, en som gör onda saker) inte ska leda andra i bön, och det är makrooh att be bakom honom.

Och Allah vet bäst.

Inga kommentarer: