bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

måndag 18 oktober 2010

Varför täcker kvinnorna sitt hår?


All ära hör Allah till.

Kvinnor täcker sitt hår för att Allah har beordrat dem att göra det. Det är inte tillåtet för dem att gå emot det Han säger och inte lyda Hans order. Allah har endast utfärdat denna order för att det finns en stor vishet bakom. En del av den visheten är att skydda kvinnans heder från de 'mänskliga bestarna' som letar efter ett lätt byte att attackera och ta hand om. En munsbit kan inte ätas förrän den är tillagad och klar - såsom vi ser hos de kvinnor som visar sig, som genom sitt utseende kallar till sig dessa vargar att komma och ta vad de vill ha! Allah säger: "... på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade..." al-Ahzaab 33:59

Om kvinnan täcker sig, så förstår omoraliska och korrupta män att detta inte är en del av deras byte, Allah kommer att skydda och ta hand om dessa kvinnor. Allah och Hans Profet (frid över honom) har gett en hård varning till kvinnor som visar upp sig. Abu Hurayrah (R) sa: Profeten (frid över honom) sa: "Det finns två sorters människor i Helvetet som jag inte sett (dvs, som inte fanns på profetens tid (frid över honom). Män med piskor som svansen på kreatur som de slår människor med - dvs felaktigt och aggressivt - och kvinnor som har kläder men ändå är nakna, och som går på ett lockande sätt. På sina huvud har de pucklar som på en kamel, lutandes åt en sida. De kommer inte att komma in i Paradiset och de kommer inte känna dess lukt, även fast dess lukt kan kännas från det och det avståndet." (Muslim 2128)

En kvinna (eller man) ska inte försöka förstå de Islamiska lagarna med sin logik – vilken är oförmögen att förstå/greppa sharee’ahs visdom. Hon ska veta att det Allah har beordrat henne är bara gott och till glädje för henne, hennes familj och samhället i helhet. Det är välkänt att en kvinna som visar sitt hår är mer attraktiv för män, vilket kan leda till omoraliska handlingar. Islam vill att samhället ska vara rent, utan uppeggande av ens begär, kränkande eller att kvinnan visar sin charm - vilket inkluderar håret - vilket kan leda till att andra blir inresserade av henne och öppnar dörren till det onda och dess folk.Tänk på att islam betyder att underkasta sig Allah. Den troende följer det Allah beordrat utan att alltid förstå visdomen bakom det eller förstå anledningen till det. Hans lydnad till Allah och hans underkastelse till Hans order tar över allt annat. Dyrkan bygger på lydnad och underkastelse. Vi ber Allah att visa oss sanningen och hjälpa oss att följa den, och att vi ska se det falska så att vi kan undvika det. Och Allah vet bäst.

källa; http://www.islam-qa.com/ fråga nummer 6244

Inga kommentarer: