bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

torsdag 20 januari 2011

Nigella Sativa "det svarta fröet"




"Använd det svarta fröet, eftersom i den finns botemedel för alla sjukdomar, utom döden." [At-Tirmidhi, Ahmad och Ibn Hibban]."  [At-Tirmidhi, Ahmad, and Ibn Hibban]
Det latinska namnet för ”det svarta fröet” är Nigella sativa. Den har använts som naturläkemedel i Mellanöstern och Fjärran Östern i mer än 2000 år.

Det bästa sättet genom vilken man kan ta del av dess fördelar är genom att dagligen äta några frön. På så sätt kan den näring och de läkande egenskaper som finns i fröet hjälpa till att bygga kroppens immunförsvar vilket blir synligt efter en tids användande.

Användning;
1. Låt det svarta fröet bli en del av din dagliga rutin. För att få ut det mesta av detta frö bör det tas dagligen.

2. Energi källa. Ibn Sina (980-1037) beskriver det svarta fröet, ”den stimulerar kroppens energi och hjälper kroppen att återhämta sig från trötthet och orklöshet”. Genom att kroppen förlorar energi förlorar den även förmågan att kämpa emot toxiner, vilket ger en ökad risk för att bli sjuk.

3. Det svarta fröet rekommenderas inte att tas under graviditet. Däremot har studier visat det svarta fröet kan ge mer bröstmjölk.

4. Det svarta fröet kan vara framtidens botemedel mot cancer.

De positiva aspekterna av detta frö är många fler än de jag tagit upp här för mer information om fröet rekommenderar jag dessa sidor; http://www.sweetsunnah.com/ och

"den medeltida läkekonstens stöds av dagens forskning"

Man kan köpa dessa frön som olja, men för att alla verksamma ämnen ska vara kvar så bör oljan vara kallpressad vilket jag betvivlar att de oljar som finns tillgängliga är. Ett gott alternativ kan vara att stötta fröna själv.

Inga kommentarer: