bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

tisdag 11 januari 2011

Råd till muslimer som bor i väst




Vilka råd kan du ge till muslimerna i väst utifrån den situation som råder i dag i det muslimska ummaht. Hur kan vi uppfylla våra islamiska skyldigheter och behaga Allah?.

Prisad vare Allah.

1 - Vårt råd till våra muslimska bröder som bor i väst, idag, är samma råd som Allah gett till den första och den sista människan, vilket är att frukta Allah och att göra det som Allah och Hans Sändebud (frid över honom) har ålagt dig, och att undvika det Allah och Hans budbärare förbjudit.

2 – Stanna inte där, med undantag för de som blir tvingade att stanna. De som måste stanna på grund av att de inte har någon annanstans att åka. De som är sjuka och behöver behandling. De som är verksamma i Da'wah genom att kalla folk till islam. De som är födda i landet och som kan praktisera religionen öppet. Du vet din situation bättre än vad vi gör och du har sett hur väst har visat sitt rätta ansikte vad gäller den så kallade religiösa friheten och rätten att uttrycka sig. Det har blivit tillåtet för alla religioner utom islam, och för alla människor utom muslimerna, i en del av dessa länder har man även vågat stifta lagar som förbjuder muslimska kvinnor från att bära hijab i de offentliga skolorna.

3 - Om du inte har något annat val än att stanna i dessa länder, försök att sträva efter att inte uppfostra dina barn där, skicka dem till ett muslimskt land, till andra familjemedlemmar eller något islamiskt center som kan ta hand om dem och uppfostra dem. Oavsett hur stor korruptionen är i de muslimska länder kan man inte jämföra dem med den kufr och tolerans som finns i väst, förutom i några sällsynta fall.

4 - Du måste visa en korrekt bild av islam genom att följa dess ritualer, moral och sätt. Många länder övervanns av muslimska köpmän genom deras goda och vänliga beteende vid handel, det här visade en bra bild av islam och hela länder omfamnade islam på grund av dem och deras invånare består av flera tiotals miljoner.

5 - Det är inte tillåtet för dig att leta efter sätt att förmildra islams regler och att göra kompromisser för att behaga västvärlden och dess befolkning. Snarare bör du känna sig stolt över din religion och följa den vägledning som Profeten (frid och välsignelser över honom) kommit med, oavsett vem som håller med dig eller ej. Du kan se hur anhängarna till olika avvikande idéer och perversioner känner sig stolta över sina principer och idéer samt hur de förkunnar dem öppet utan någon som helst blygsamhet. Anhängarna till sanningen har mer rätt att göra det.

6 - Var enade i att hålla er till sanningen och försvara den, låt er inte splittras så att ni förlorar er styrka, så att fienden kan besegra er. Visa inte era meningsskiljaktigheter öppet framför kuffar. Rådge varandra privat och inte framför alla.

7 - Tveka inte att delta i tidningar, radio och alla typer av medier - inom de islamiska riktlinjerna - och låt ditt deltagande vara med ett syfte, nämligen att visa islams rätta ansikte. Försvara din Profets (frid och välsignelser över honom) ära, för många kaafirs kan vara mottagliga och påverkas av vänligt tal eller påverkas av starka bevis.

8 – Du måste utveckla starka band till de lärda och shaykhs vars kunskaper är tillförlitlig, genom alla tillgängliga medel. Befria dig själv från okunskap om din tro så att du efter det kan skingra okunskapen hos andra. Presentera Islam för allmänheten, fri från alla föroreningar.

9 - Besök Allahs heliga land, Makkah al-Mukarramah, för att göra Hajj och 'Umrah, i syfte att stärka din tro och bilda starka band med de lärda och shaykhs. Det är ofta vi ser muslimer från jordens alla hörn, men sällan från väst. Så sträva efter det och samarbeta för att anordna resor, och du kommer se en hel del gott in sha Allah.

10-Slutligen, sträva efter att lyda och dyrka Allah, och ta väl hand om era söner och döttrar, sträva efter att bilda starka band mellan familjemedlemmarna.

Vi ber Allah att hjälpa dig att göra det som behagar Honom och för att hjälpa dig att lyda Honom och dyrka Honom väl.

Islam Q & A fråga nummer; 22309

Inga kommentarer: