bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

fredag 18 mars 2011

Går du genom prövningar?




In The name of Allah,The Most Merciful,The Most gracious


InshaAllah en påminnelse för alla syskon där ute, som kanske har massa prövningar som pågår i deras liv. Fick den för ett tag sen på mailen. Hoppas ni får nytta av det och må Allaah underlätta det för er vad det än är som ni går genom, inshaAllaah! Materialet får spridas...



Dem prövningar du får, kommer antingen besegra dig, göra dig svagare eller hjälpa dig att utvecklas - beoroende på hur DU hanterar dem! Men sorgligt nog förstår inte många att vi får dessa prövningar i våra liv för att Allaah vill oss endast gott och att man ska reflektera och lära sig ifrån dessa prövningar och reagera tålmodigt och inte reagera det motsatte.

Fem anledningar till varför Allaah ger en prövningar!

1. Allaah prövar dig för att VÄGLEDA dig.

Prövningar får en att reflektera och tänka, dem hjälper oss se en ny väg eller en ny direktion i livet som vi tidigare inte hade sett eller tänkt på. Det hjälper oss också att motiverar oss till att förändras. För ibland krävs det en smärtsam situation för att få en att tänka och ändra sina vanor.

2. Allaah prövar dig för att TESTA dig.

Människor är som tepåsar, och vill du veta vad som finns inuti tepåsarna lägger du dem i vatten! Allaah testar dig och din tro med prövningar, för att se hur mycket tro du "innehåller". Om Allaah har testat dig med prövningar, vad har dessa prövnignar avslöjat om dig? Var du tålmodig? Man ska igentligen bli glad om en prövningar kommer till en, dessa prövningar är där för att testa din tro och det kommer inshaAllah ge dig tålamod.

3. Allaah prövar dig för att RÄTTA dig.

För oss människor att vi ska lära oss något krävs det smärta och misslyckandet, vare sig man erkänner det eller inte är detta en del av verkligheten. Till exempel så säger en mamma till sin unge att inte röra den varma spisen, men ungen lär sig inte genom att hålla sig borta utan ungen lär sig genom att röra den varma spisen och känna smärtan! Och ibland vi lär oss värdet av något, hälsa, pengar, eller ett förållande genom att förlora det. Det är det bästa som kan hända en troende för det lär den personen att lyda Allaahs lagar först och främst.


4. Allaah prövar dig för att SKYDDA dig.

Ibland kan prövningar vara välsignelser i utsmycknad, det förhindrar dig från något annat allvarligare. Till exempel var det en berättelse om en ung kille som fick sparken från sitt arbete för att han vägrade göra något som gick emot hans principer som hans chef beodrade honom att göra. Hans arbetslöshet var givetvis ett problem, men hans chef och verksamheten stängdes ner ett år senare och dömdes till fängelse efter man fick reda på chefens verksamheter. Dem vill såra dig, men Gud vill dig gott. Du kanske tror det är det värsta som har hänt dig, medan det i själva verket har räddat dig ifrån det värsta!

5. Allaah prövar dig för att göra dig PERFEKT.

När prövningar kommer till en och man reagerar korrekt bygger det upp och stärker ens tro och karaktär. Allaah bryr sig mer om din karaktär och tro än din trygghet. Dina goda gärningar, tro och relation med Allaah är det enda som du kommer ta med dig till efterlivet. Vi borde vara glada när vi får prövningar, dem hjälper oss att lära oss ha tålamod och tålamod stärker ens karaktär och hjälper en att ha mer tillit (tawakal) till Allaah för varje gång en prövning kommer tills ens tro och karaktär är stadigt inshaAllah!
Quran verser om just olika prövningar som en troende kommer få under sitt liv:

1) "Vi skall helt visst låta er utstå prövningar genom fruktan, hungersnöd, förlust av egendom och liv och frukten [av ert arbete]. Förkunna för de tålmodiga och uthålliga ett glatt budskap - för dem som när de drabbas av olycka och motgång säger: "Vi tillhör Gud och till Honom skall vi återvända" (2:155-156)

2) "Han som har skapat döden och livet för att sätta er på prov [och låta er visa] vem av er som i sitt handlande är den bäste. Han är den Mäktige, Den som ständigt förlåter." (67:2)
Men glöm inte dem viktigaste nu ..

"På prövningen följer lättnad!" (94:5)"[Ja,] på prövningen följer lättnad!" (94:6)

Inga kommentarer: