bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

onsdag 16 april 2014

Minimuslim får egen blogg..

Assalaam aleikom

Skeikh Ahmed al-Najmi sa: "Modern är den första skolan. Om hon är rättfärdig, kommer även avkomman att bli rättfärdig." [Fath-ur-Rabb al-Wadud (2/256)] 
Vi föräldrar har ålagts att lära våra barn islam. För de av oss som bor i väst är denna plikt ännu större. Var dag möter våra barn så många tankar och idéer som strider mot det Allah och Hans Sändebud kommit med. För ett tag sedan var min egen dotter på biblioteket, av bibliotekarien fick hon en bok i handen som handlar om en flicka från Afghanistan... Flickan vill frigöra sig, det slutar med att hennes far kastar ut henne från balkongen och hon dör. Att en flicka med slöja får just den boken som rekommendation är tyvärr inte ovanligt.

Tillsammans bör vi svensktalande systrar och bröder försöka förse våra barn med berättelser, lektioner, pyssel mm, helt enkelt annat än det de möts av i samhället. En dag, som är 50 000 år kommer vi ångra att vi inte gjorde mer: När vi ser vår egen ögonsten denna dag kommer vi vända ryggen till för att rädda oss själva. När ögonstenen anklagar oss för att vi inte lärde den det som var rätt. Må Allah förlåta oss.

                               MAMMA, LÄR MIG!

Kommer samla det jag gör med mina barn på bloggen; http://mammalarmig.blogspot.se/ kanske hittar ni något som även ni kan använda.


JazakAllaho kheiran.. 

Inga kommentarer: