bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

torsdag 2 oktober 2014

Vår ädla Profet Muhammad, må Allahs frid vila över honom

Hela fenomenet med Muhammedkarikatyrerna är verkligen ett sätt att sparka på den som redan ligger ned, att sedan måla ut muslimer som ”yttrandefrihetsfientliga” är att gå över alla gränser. Så som världen ser ut idag så känner redan många muslimer att det pågår ett krig mot muslimer och islam. Till och med ”väst ansikte utåt”, USA´s tidigare president Bush, sa att det var ett andra korståg när Afghanistan invaderades, då kan man undra hur muslimer ska kunna tro annat. Självklart tog han tillbaka detta efter tag, men skadan var redan skedd. Även det faktum att Tysklands förbundskansler Angela Merkel delade ut ett pris för två år sedan till den danske "konstnären" Kurt Westergaard för Muhammad karikatyrerna!?!?! 

Varför låter det falskt att yrka på yttrandefriheten? 
 
Varför yrkar man på yttrandefrihet när det gäller det vi muslimer håller kärt? Är det inte dubbelmoral att Jyllandsposten avstod från att publicera hemska bilder på Jesus utav respekt för läsarna. Läsarna kunde ta  illa vid sig, medan vanhedrande utav muslimernas Profet var värt varenda flaggbränning och sanktion mot Danmark, allt i yttrandefrihetens namn.

Hade målet varit att kritisera olika muslimers agerande, så hade situationen sett annorlunda ut, men nu går man ut och vanhedrar hjärtat av islam, Profeten Muhammad. Vilket får varje muslim att få tårar i ögonen och sorg i hjärtat. Om bilderna inte hade varit av förolämpande karaktär så hade reaktionerna inte blivit så här. Då kan jag inte tänka mig att varken Jyllandsposten eller Lars Vilks hade behövt leva under hot idag. Idag har vi ju förstått vad Jyllandspostens och Lars Vilks verkliga motiv var/är; att provocera och elda upp det hat mot muslimer som redan brinner i många människors hjärtan. 

Men så här i efterhand så kan ju Jyllandsposten vara stolt över en sak, de har fått sitt land utsatt på kartan i den muslimska världen. Det var inte många som visste att landet ens fanns men nu kan man alltid referera till Danmark om någon inte känner till vart Sverige ligger.



Allahomma Salli Wa Sallim ala nabiina Muhammad


Inga kommentarer: