bismillah

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

onsdag 20 april 2016

Tecken på Domedagen - Maseh Dajjal



VI lever i tider då muslimer drabbas av många prövningar. Vi är de nya fienderna och man vill tvinga oss att ta ställning mot andra muslimer. Med alla möjliga medel vill man splittra oss och försvaga våra led. Land efter land faller i kaos, krig och förstörelse. Idag frågar sig den syriska befolkningen vart är det muslimska ummat. Igår ställde sig muslimerna i Palestina, Somalia, Bosnien, Kashmir, Iraq, Afganstan samma fråga. 
Vi vet att i slutet av tiden kommer stora prövningar drabba ummaht men i det så finns barmhärtighet för Profeten Muhammad sa;
”Mitt Ummah, är ett ummah med barmhärtighet över sig, ”Marhooma" – ett ummah som har lindats in i Barmhärtighet; det finns inget straff för detta ummah i Nästa liv utan deras straff är det som de erfar i detta liv – dödande och död, prövningar och lidande, jordbävningar och dess like.” (Abu Dawod i Sunnan från Ahamd Sheykh Naasir ud-Deen al-Albani har klassat den sahih i sin bok – hadith nr 959)
Zubayr ibn Adi berättar om när de gick till Anas ibn Malik och klagade över alla de svårigheter de fick utstå under Hajjajs styre Anas ibn Malik svarade honom,
”Var tålmodiga, den tid som är kommer endast att följas av en tid som är värre, ända tills ni möter er Herre. Jag hörde Profeten säga det.” (Bukhari)
I ahadith om tecknen på Domedagen finner vi svaren på hur vi ska skydda oss själva från dessa tider av fitnah. Vårt jobb är att gå tillbaka till böckerna och börja läsa ordentligt hur vi ska göra när dessa prövningar börja regna över oss. Alhamdolillah så var sahaba väldigt måna om framtiden och frågade Profeten Muhammad sådant som kommer oss till nytta bland annat i en lång hadith från Hudhayfah ibn al-Yamam;
”Folket brukade fråga Allahs Sändebud om bra saker medan jag brukade fråga honom om dåliga saker, utav fruktan för att jag skulle leva för att se dessa saker.
Jag sa, ”Å Allahs Sändebud, vi levde i okunnighet (jahiliya) och ondska, sedan sände Allah oss detta goda (islam). Kommer det att finnas ondska efter detta goda?”
Han sa, “Ja.”
Jag sa; “Kommer det finnas godhet efter det onda?”
Han sa, “Ja, men det kommer vara befläckat.”
Jag frågade, “På vilket sätt kommer det vara befläckat?”
Han sa, ”[Det kommer finnas] en del människor som kommer vägleda andra i enlighet med min vägledning. Ni kommer godkänna en del av deras gärningar och förneka andra.”
Jag frågade, ”Kommer det finnas ondska efter det goda?”



Han sa, “Ja, det kommer finnas människor som står vid portarna till Helvetet. Den som svarar på deras kall, kommer att kastas in i det (Helvetet).”
Jag sa, ”Åh Allahs Sändebud, beskriv dem för oss.”
Han sa, ”De kommer att vara från vårt folk, tala vårt språk.”
Jag sa, ”Vad beordrar du mig till att göra om jag lever och får uppleva dessa saker?”
Han sa, ”Håll dig till muslimernas jamaáh [gruppen, gemenskapen] och deras imam (ledare).”
Jag frågade, ”Och om det inte finns någon jaámah och ingen ledare?”
Han sa, ”Håll dig då borta från alla dessa grupper, även om du måste bita (äta) trädens rötter ända tills döden tar dig i det tillståndet.”
Vi har ännu ett exempel i hadithen från Abo Musa al-Ashari som sa att Profeten sagt,
”Innan Timmen kommer, kommer det finnas en prövning så som ”patches of dark night”. En man kommer vakna som en troende och gå och lägga sig som en kafir, eller kommer somna som en troende och vakna upp som en kafir. Den som sitter kommer vara bättre än den som står och den som går kommer vara bättre än den som springer. Knäck era pilbågar, klipp sönder deras sträng och slå era svärd mot stenarna. Om någon kommer för att döda er var då den bättre av Adams två söner.” (Abo Dawod)
Att studera tecken på den sista tiden är väldigt viktigt. I den långa hadithen från Umar ibh Khattab då Jibril kom till Profeten Muhammad i form av en människa frågade han om islam, eman och ihsan därefter frågade han om Timmen. I slutet av hadithen frågade Profeten Omar;

”O, 'Umar, vet du vem mannen med frågorna var? Jag svarade: Gud och Hans profet vet bäst. Han sade: Det var (ängeln) Gabriel som kom till er för att lära er om er religion.”  

Det visar på vikten av att prata om och känna till tecken på Domedagen, är en väldigt viktig del av religionen. 
Profeten Muhammad (frid över honom), Allahs sista Sändebud har berättat om olika tecken, små och stora, som ska ske innan Domedagen. För oss som lever långt efter Profeten Muhammads tid är uppfyllelserna av dessa tecken något som stärker vår tro. Idag, 2016, kan vi själva se att flera av dessa tecken bli tydliga i vår tid, utöver de jag nämner här finns många fler.

·         När herdarna tävlar om att bygga de högsta byggnaderna – är det inte precis det araberna gör idag på Arabiska halvön?
·         När kvinnliga sångerskor, otukt och alkohol kommer vara vida spritt – det behöver vi inte ens kommentera!
·         Timmen kommer inte komma förrän en man lämnar sitt hem och hans sko eller piska eller käpp kommer berätta för honom om det som händer hans familj – förutom mobiltelefon har en ny sko lanserats med inbyggd mobil.
·         Vidare finns det en hadith som bara nyligen inte bara är en metaforisk sanning utan även fysisk, sobhanAllah. ”När ni ser Mecka och dess berg med hål (som borrats igenom dem), och dess byggnader når bergen, då har saáh (Timmen) redan kastat sin skugga.” (Suyuti) Tidigare har man trott att ”kastat sin skugga” betytt att Timmen är nära. Idag står Klocktornet färdigt i Mecka och kastar sin skugga ner över Kabah. Utöver det så har tunnlarna penetrerats genom bergen för att lämna rum till vägar. Byggnaderna når över bergen som omger Medina. wa la ilaha illa Allah!


Efter de små tecken kommer de stora vilka är tio;

1.   Ad-Dajjal
2.   Jesus (Isa ibn Maryam) återvänder till jorden
3.   Yajooj och Majooj
4.    tre jordskred, en i öst
5.   en i väst
6.   en på den Arabiska halvön
7.   röken
8.   solen går upp från väst
9.   besten
10.             Elden som kommer driva folket till uppsamlingsplatsen.

I vilken ordning som dessa kommer ske är inte nödvändigtvis den ordning som de nämndes. Däremot kommer de ske strax efter varandra. Så som Profeten sa;

لآيات خرزات منظومات في سلك فإن يقطع السلك يتبع بعضها بعضًا

”Tecken (på Timmen) är likt pärlor som sitter fast på en tråd. När tråden går av ramlar de [pärlorna] av en efter en.”

När de väl sker kommer ingen ha nytta av sin tro såvida man inte trodde redan innan för Profeten sa;

ثَلَاثٌ إِذَا خَرَجْنَ لَا يَنْفَعُ نَفْسًا إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْل أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْرًا، طُلُوعُ الشَّمْسِ مِنْ مَغْرِبِهَا وَالدَّجَّالُ وَدَابَّةُ الْأَرْض


”Tre, när de sker, kommer ingen själ ha nytta av att tro om de inte trodde innan eller gjort gott på grund av tro: när solen går upp i väst, ad-Dajjal och besten som kommer fram från jorden.”

Betydelsen av ”eller gjort gott på grund av sin tro” är att goda gärningar kommer endast accepteras om personen gjort goda gärningar innan. (tafsir ibn Kathir) Dörren av tawbah (förlåtelse) är stängd och det vi gjort är det vi ska stå till svars för. Eftersom Eman och Tawbah endast kan accepteras när det sker frivilligt. Tro kan inte tvingas fram och ånger accepteras inte under hot. Allah säger även i Koranen angående detta;

”Väntar de bara på att änglarna skall visa sig för dem eller att din Herre själv skall komma eller att några av din Herres tecken skall bli synliga? Den dag då några av din Herres tecken blir synliga skall ingen som inte redan var troende eller vars tro inte hade burit frukt i goda handlingar ha gott av sin tro. Säg: "Vänta ni [på denna Dag]! Även Vi väntar."                                             6:158

Denna lektion koncentrar sig främst på Dajjal. Vi finner inga verser i Koranen som nämner Dajjal vid namn, versen ovan refererar dock till Dajjal. Så för att få kännedom om honom måste vi gå till ahadith, där vi finner en hel del. För Dajjal är den man som Profeten brukade varna om till den grad att sahaba trodde att han gömde sig bland träden i dadelodlingarna. Men inte bara han utan även de tidigare Profeterna varnade för honom. 

Ibn ’Umar har berättat att: En gång stod Allahs Budbärare bland folket, ärade och prisade Allah som Han förtjänar och nämnde sedan Dajjal, genom att säga,

”Jag varnar er för honom (dvs Dajjal) och det finns ingen profet som inte varnade sin nation för honom. Utan tvekan varnade Noa sin nation för honom men jag ska berätta för er något om honom som ingen tidigare profet har berättat för sin nation före mig. Ni bör känna till att han har ett öga, och Allah är inte enögd.’’  

Vi vet att Antikrist eller Dajjal som han även kallas kommer leda de onda medan Jesus kommer vinna över honom. Men vem är denna Dajjal, vilken är hans fitnah och hur ska muslimerna känna igen honom? Dessa är alla viktiga frågor men den viktigaste av dem alla är nog hur vi ska skydda oss ifrån honom så vi inte hamnar i hans led av ondska.

Dajjal kommer vara en utav de största prövningarna som mänskligheten kommer att få. För att inte glömma bort honom och hans fitnah är det viktigt att vi påminner varandra om honom. För den dag folket glömmer bort honom och imamerna tystnar och inte längre pratar om honom där de står vid sin predikstol så ska vi veta att hans tid är nära. Profeten Muhammad sa;

”Dajjal kommer inte komma förrän folket struntar i (negligerar) att tala om honom, och inte förrän Imamerna slutar tala om honom när de står vid sina predikstolar.”

Jabir ibn AbdAllah berättade att Profeten sagt,
”Dajjal kommer stiga fram i slutet av tiden när religion tas lätt på…”

Dajjal, hans namn och utseende
Allah har skapat allt med dess motsats; dag – natt, neutroner – protoner, man – kvinna, bra – dålig, en god Mesah – en ond mesah. Hans namn är Messeh Dajjal.
Ordet Messias har två helt skilda betydelser, den ena referera till den falske medan den andre till den sanningsenliga. Den sanningsenliga Messias är Jesus, som läkte den blinde och den spetälske, och som fick den döde att leva med Allahs tillåtelse. Den falske Messias (Maseh Dajjal) är den lögnare som kommer vilseleda människor med de tecken han har fått så som att han kan få regnet att falla, jorden att ge rik skörd och andra ”mirakel”. Ordet Dajjal kommer från det arabiska ordet dajala som betyder att blanda sanning med lögn, eller det goda med det onda och på så sätt skapa förvirring. Vi ska veta och komma ihåg att han först kommer säga sig vara muslim och kriga i muslimernas led. Denna förvirring kommer vara så stor att människorna kommer se honom som god fastän han egentligen är ond.  
Dajjal kommer ha många specifika egenskaper som beskrivits i ahadith så att de troende ska känna igenom honom och inte vilseledas av honom. Han kommer vara en ung man med rödblommig hud med kort, tjockt krulligt hår och bred panna. Med breda axlar, puckelrygg, tårna pekar inåt och han är kraftigt byggd. Han kommer vara blind eller defekt (mamsooh) på högra ögat som varken kommer vara framträdande eller insjunket. Det kommer se ut som en utbuktande druva. Det vänstra ögat kommer täckas av en tjock flik av hud eller köttbit.
Mellan hans ögon kommer bokstäverna ”kaaf faa raa” stå antingen ihop eller tillsammans och bilda ordet kaafir, otroende. Varje muslim, analfabet som läskunnig, kommer kunna läsa detta. Dessa bokstäver kommer visa sig först när han säger sig vara Gud, wa Allaho alem. Han kommer vara steril och inte ha några barn.
Berättat av Salim från sin fader:
Nej, vid Allah, profeten sade inte att Jesus hade ett rödblommigt utseende utan han sade, ’’När jag sov och cirkulerade runt Kaba (i min dröm), såg jag plötsligt en man med brunaktigt utseende och stripigt hår som gick mellan två män, och vatten droppade från hans huvud. Jag frågade, ’’Vem är det?’’ Folket sade, ’’Det är Marias son.’’ Sedan tittade jag bakåt och jag såg en man med rödblommigt utseende, som var tjock och hade lockigt hår, som var blind på det högra ögat som såg ut som en utbuktande druva. Jag frågade, ’’Vem är det?’’ De svarade, ‘’Det är Ad-Dajjal.’’ Den som påminner om honom bland folket var Ibn Qatan.’’ (Az-Zuhri sade, ‘’Han (dvs Ibn Qatan) var en man som tillhörde stammen Khuza’a och som dog under den för-islamiska perioden.’’)   
Berättat av ’Abdullah:
Profeten nämnde Massiah Ad-Dajjal för folket och sade, ’’Allah är inte enögd medan Messiah Ad-Dajjal är blind på det högra ögat och hans öga ser ut som en utbuktande druva. När jag sov nära Kaba föregående natt, drömde jag om en man som var brun till färgen, den bästa som man kan se bland brunfärgade och hans hår var långt och föll ner mellan hans axlar. Hans hår var stripigt och vatten droppade från hans huvud och han hade sina händer på två mäns axlar när han cirkulerade runt Kaba. Jag frågade, ’’Vem är det?’’ De svarade, ‘’Det är Jesus, Marias son.’’ Bakom honom såg jag en man som hade lockigt hår och som var blind på det högra ögat, han påminde om Ibn Qatan (dvs en otroende) till utseendet. Han hade sina händer på axlarna på en person som utförde Tawaf runt Kaba. Jag frågade, ’’Vem är det?’’ De svarade, ’’Al- Masih Ad-Dajjal.’’  

I en annan hadith sa Profeten Muhammad, ” Jag har berättat för er så mycket om Dajjal men jag fruktar att ni inte förstår. Dajjal kommer vara en kort man med tår som pekar inåt och lockigt hår. Han kommer vara enögd, med ögat vare sig framträdande eller insjunket. Om du blir osäker vad gäller honom, så kom ihåg att er Herre inte är enögd.” 
Allah har beviljat Dajjal makt som inkluderar mirakel som kommer förvåna och förvirra människorna. Det finns ahadith som beskriver att han bär med sig ”paradiset” och ”helvetet, men hans paradis är egentligen helvetet, och hans helvete är egentligen paradis. Dajjal kommer även ha förmågan att läka den spetälske och bota den som föddes blind. Han kommer ha floder med vatten och berg av bröd. Han kommer beordra himlen att regna och det kommer att regna. När han beordrar jorden att ge god skörd kommer den göra det. Jordens rikedomar kommer att följa honom och han kommer att färdas över jorden väldigt snabbt, som när regnet förs fram med vinden.
Berättat av Abu Huraira:
Allahs Budbärare sade, ’’Vill ni inte att jag ska berätta för er någonting om Dajjal som ingen tidigare profet har berättat för sin nation? Dajjal har ett öga och kommer att föra med sig det som liknar Helvetet och Paradiset, och det som han kommer att kalla för Paradiset kommer i själva verket att vara Helvetet; så jag varnar er (för honom) så som Noa varnade sin nation för honom.’’ 
Berättat av Rabi bin Hirash:
’Uqba bin ’Amr sade till Hudhaifa, ’’Kan du inte berätta för oss vad du har hört Allahs Budbärare berätta?’’ Han sade, ’’Jag hörde honom säga, ’’När Al-Dajjal framträder, kommer han att ha eld och vatten med sig. Det som folket kommer att anse vara kallt vatten, kommer att vara eld som kommer att bränna (ting). Så om någon av er skulle stöta på det, ska han ramla i det som ser ut att vara eld, för i verkligheten är det färskt kallt vatten.’’ 
Dajjal kommer visa sig för världen efter ett raseriutbrott, som byggts upp över tid. Till en början kommer han infiltrera de godas led och ses som en hjälte och på detta sätt skapa förvirring där han drar fram för att slutligen visa sitt rätta jag. Shaykh ibn Uthaymen berättade i Majmoo Fatawa att;
”Det finns återberättat att när han först dyker upp kommer han kalla till islam och säga, ’Jag är muslim.’ Och han kommer försvara islam. Efter det kommer han yrka på profetskap och att han är en profet. Efter det kommer han yrka på gudomlighet och det kommer vara i slutet av hans kall. Det kommer likna början av Faraons kall, att yrka på gudomlighet
Enligt ahadith och de lärda kommer Dajjal dyka upp under tider då världen står inför stora prövningar. Han kommer vara ett test för att sålla ut de sanna troende från de otrogna. För att sedan göra världen till en bättre plats för mänskligheten genom att sända Isa som kommer kriga och vinna över ondskans makter och sprida fred och harmoni bland nationer och folk. Dajjals mål är att radera ut religiositet och förespråka ett gudlöst leverne och därpå förnekandet av gud. 

Det finns ingen fitnah så stor som Dajjal från det att Adam skapades fram till Domedagen. Han kommer vara en man som Allah skapat för att pröva folket med i slutet av tiden. Många kommer att vilseledas av honom.  
Dajjal kommer först dyka upp i öst, från Khurasan, bland judarna i Isfahan. Han kommer erövra land efter land, stad efter stad, region efter region, by efter by; ingen plats kommer lämnas obesökt förutom Mecka och Medina. Änglarna som vaktar dess ingångar kommer inte tillåta honom att gå in. Det finns även hadith som säger att Dajjal inte får träda in i moskén i Sinai och Masjid al-Aqsa.
Anas bin Malik berättar att han hört Profeten säga;
”Det finns inte ett land som inte kommer besökas av Dajjal utom Mecka och Medina; och det finns inte en väg som leder till dem utan att änglar vaktar där…”
Han kommer stanna på jorden i 40 dagar i en hadith från Ibn Salman återberättade att;
”Vi sa: ’Åh Allahs Sändebud! Hur länge kommer han att stanna på jorden?’ Han svarade, ’I 40 dagar: En dag likt ett år, en dag likt en månad, en dag likt en vecka och resten av dagarna kommer vara likt era dagar.” Vi sa, ”Å Allahs Sändebud! Kommer en dags bön vara tillräckligt den dagen som är likt ett år?” Profeten svarade, ”Nej, utan ni måste estimera tiden och sedan utföra bönen därefter.”
Så i en värld där försummelsen är utbredd kommer många inte känna igen honom, som en varg i fårakläder. Hans följare kommer bestå av en blandning av olika folkslag och grupper så som judar, polyteister, Perser, Turkar med mongoliskt ursprung, Beduiner och en stor grupp av kvinnor. Om du tillhör någon av dessa grupper så är det på tiden att du ser över din tro och läser på om sanningen så att du inte faller in i Dajjals led av följare. Så som Hudhayfah bin Yamaan brukade säga;
”Jag brukade fråga Profeten om det onda som skulle drabba ummat, inte för att jag ville vara en del av det utan för att jag skulle vara medveten om dem och för att inte falla offer när de inträffade…”
Profeten sa; ”Dajjals anhängare utav judarna från Isfahan kommer vara 70 000, de kommer bära tunga, randiga kläder.”
Vad gäller Beduinerna så är det för att många av dem är okunniga om religionen. Vad gäller kvinnorna så har de lätt att svepas med och för att många är okunniga. Till den grad att männen kommer binda fast dem i sina hem. Profeten sa,
”Dajjal kommer komma till dammen i Marriqanaat – en dal i Medina – och de flesta som kommer ut för att möta honom kommer vara kvinnor, tills en man kommer till sin svärmor, sin mor, sin dotter, sin syster och sin moster, och binda fast dem ordentligt utav fruktan för att de ska gå ut till honom [Dajjal].”
[Sahaba] frågade, ”Åh Allahs Sändebud, hur snabbt kommer han gå på jorden?” Han sa, ”Som ett moln drivet av vinden. Han kommer att komma till folket och kalla dem till (en falsk religion), och de kommer tro på honom och besvara hans kall. Han kommer att beordra himlen och det kommer att regna; och till jorden, och den kommer ge dess skörd. Efter att djuren ätit från marken kommer de komma tillbaka med juvren fulla med mjölk och flanks stretched. Därefter kommer han komma till ett annat folk och kalla dem [till en falsk religion], men de kommer att avvisa hans kall. Han kommer att lämna dem; de kommer att drabbas av svält och ingen form av rikedom kommer de ha. Därefter kommer han [Dajjal] resa genom ödeland och säga, ”Ta fram era skatter, och skatterna kommer att komma fram så som svärmar av bin. Därefter kommer han att kalla en man full av ungdom; han kommer att slå honom med sitt svärd och dela honom i två delar, därefter placera de två bitarna med en distans av en bågskytt och dess mål. Han kommer att kalla honom och den unga mannen kommer att komma springades medan han skrattar.”
 Vi denna tid kommer Allah att skicka Messiahs, Maryams son, och han kommer att stiga ner vid det vita minareten i östra Damaskus. Han kommer bära två plagg färgade med saffran, med händerna på två änglars vingar. När han böjer ned sitt huvud kommer pärlor av svett falla från det och när han höjer upp sitt huvud kommer droppar likt pärlor spridas ut från det. Varje Kafir som känner dess lukt kommer att dö och hans andedräkt kommer att nå så långt han kan se. 
Han kommer att söka efter Dajjal tills han finner honom vid porten Ludd, där han kommer att döda honom.
Ett folk som Allah har skyddat kommer att komma till Jesus Maryams son och han kommer att stryka deras ansikten [stryka bort alla tecken av svårighet som syns i deras ansikten] och berätta för dem om deras plats i Paradiset. Allah kommer uppenbara för Jesus, ”Jag har tagit fram några bland Mina tjänare som ingen kommer att kunna kriga mot. Ta Mina tjänare i säkerhet till at-Tur.” Därefter kommer Yooj och Majooj (Gog och Magog) sprida sig över jorden. 
Så hur kan vi skydda oss från Dajjal?
Allah har i sin barmhärtighet gett de troende olika sätt att skydda sig från Dajjal och hans prövning:
1.   Sök ofta skydd hos Allah från Dajjals fitnah!

Följande dua ska man göra efter tashahud i varje bön. Abo Hurayrah berättade att Profeten Muhammad sa;

 ”…låt honom söka skydd hos Allah från fyra saker genom att säga; Åh Allah, jag söker skydd hos Dig från straffet i Helvetet, och från straffet i graven, och från prövningar i livet och i döden, och från de onda prövningar som kommer med Masih Dajjal.” (Muslim 5/87)

2.   Håll dig på avstånd från Dajjal.

Profeten Muhammad sa;

”Den som hör talas om Dajjal bör undvika honom. Vid Allah, en man kommer träda fram och tro att han är troende, men kommer följa honom på grund av det han (Dajjal) har fått och på grund av tvivel (shobohat).” (Ahmad och muslim)

3.   Lär dig ayat från Surah Kahf!

Al-Nawwas ibn Samáan sa att Profeten sa;

”Den av er som råkar ut för honom [Dajjal] låt honom recitera de första verserna från surah al-Kahf mot honom.” (Muslim 18/65)

Abu Darda berättade att Profeten sa;

”Den som lär sig de första tio ayaht från Surah Kahf utantill kommer vara skyddad från Dajjals prövning (fitnah).” (Muslim)

4.   Stanna i Mecka eller Medina!

Ytterligare ett sätt att hålla sig borta från Dajjal är att bosätta sig i Mecka eller Medina då Dajjal inte får träda in i dessa städer.

Abu Hurayrah berättade att Profeten Muhammad sa;

Det finns änglar som står vid portarna till Medina, vare sig pesten eller Dajjal kan ta sig in.” (Bukhari och Muslim)

Abu Bakr berättade att Profeten Muhammad sa;

”Den terror som Dajjal skapar kommer inte nå Medina. På den tiden kommer det finnas sju portar [in till staden]; två änglar kommer vakta varje port.” (Bukhari)

Det finns flera ahadith som berättar om änglar som kommer förhindra Dajjal från att träda in till de heliga platserna. Istället kommer Dajjal slå läger i Sabkhah (en salthaltig ödeplats utanför Medina) och vi ska veta att den som inte har

Profeten Muhammad tilltalade folket en dag, ”Dagen av Befrielse, vad betyder dagen av Befrielse?” han upprepade detta tre gånger. Han blev tillfrågad, ”Vad är dagen av Befrielse?” Han sa, ”Dajjal kommer att komma, bestiga jabal Habshi och se ner över Medina och dess invånare och säga till sina följeslagara; ’Ser ni det vita palatset? Det är Ahmads moské.’ Därefter kommer han närma sig Medina för att finna en ängel med draget svärd vid varje väg som leder dit. Han kommer att nå ödemarken al-Jurf och slå läger. Medina kommer då skaka tre gånger och inte en hycklare, vare sig man eller kvinna, eller en korrupt man eller kvinna kommer att undgå att gå ut för att slå följe med honom. Det är dagen av Befrielse!” 
Det finns mycket mer att säga i ämnet Dajjal men det här är det jag översatt för mina källor och för att läsa/lyssna rekommenderar jag; 
www.islamqa.com frågorna 8806, 2281 och 6190.
Omfattande text om Domedagen från Kalamullah.com
En del ahadith i texten kommer från islam-svarar. 
Tafsir surah anaam:158 hittar ni här.
Fler tecken på framträdandet av dajjal på svenska finner ni här.
Rekommenderar serien "the dajjal chronicle" som finns bla. på youtube kan ni googla på, rekommenderar!!!
Bilal Philips har en audio om dajjal som ni hittar här. 
Mer om The Clock Tower i MEcka finner ni här. 


Inga kommentarer: